wat als je partner overlijdt?

Veel mensen praten niet graag over hun overlijden en over wat er dan geregeld moet worden.
Toch is het wel heel belangrijk om op de hoogte te zijn van de wensen van de overledene, dit geeft tijdens het regelen van de uitvaart meer rust voor de nabestaanden.
Een probleem dat zich kan voordoen na het overlijden van een partner is dat de achterblijvende partner niet weet hoe de verzekeringen en andere zaken geregeld zijn.
Daarom is het belangrijk om alle gegevens die na het overlijden nodig zijn bij elkaar in één map te doen en te zorgen dat je partner weet dat alle belangrijke gegevens in die map zitten.
Hierbij kun je denken aan:
– De gegevens van de begrafenisvereniging
– De polissen van de uitvaartverzekeringen
– De polissen van de levensverzekeringen
(ook de polis die gekoppeld is aan de hypotheek)
– De gegevens van de hypotheek
– De gegevens van de pensioenregelingen
– De gegevens van de notaris waar het testament geregeld is
– De persoonlijke wensen ten aanzien van de uitvaart
Ook de financiële kant van het overlijden van een van beide partners wordt vaak te weinig besproken. Toch is het belangrijk om dit goed te regelen. Bespreek wat belangrijk is voor jullie, bijvoorbeeld in het huis kunnen blijven wonen of minder gaan werken. Bespreek dit met een financieel adviseur en laat hem een goed advies geven zodat deze zaken goed geregeld zijn.
Mocht je na het overlijden van een naaste aanlopen tegen vragen over de financiën en administratie dan kan ik hierbij ondersteunen.